Welkom op onze nieuwe website!

Het is er dan eindelijk. We zijn er nog hard mee aan het werk om de puntjes op de 'i' te zetten, maar konden niet langer wachten om het resultaat alvast aan u te laten zien. U zult dus hier en daar nog onvolledige of zelfs lege pagina's vinden. Hier wordt aan gewerkt! Wel staat vrijwel al het vastgoed erop en wordt de informatie daarover elke dag bijgewerkt. U kunt dus alvast lekker wegdromen richting Kreta bij het zien van al die huizen en zaken te koop op Kreta. Het is een goede tijd om te kopen. De prijzen liggen laag en verwacht wordt dat ze tegen het eind van dit jaar weer zullen gaan stijgen. Kijk maar gauw in het bovenstaande menu onder 'aanbod' of ga direct op zoek naar uw droomhuis bij 'zoek'. Hier vinkt u de boxjes aan die voor u belangrijk zijn en klikt daarna op 'zoek'. De huizen die het meest aan uw zoekopdracht voldoen staan meteen bovenaan. Om alle foto's van het huis te kunnen bekijken klikt u op de grote foto naast de uitgebreide beschrijving. Veel plezier en we horen graag van u, met vriendelijke groeten vanonder de Kretense zon,

Huis op Kreta

Kreta is een langwerpig eiland, het is vier keer langer dan breed.

Het ligt tussen drie werelddelen in het zuidelijk deel van de Egeïsche Zee.

Tussen Kreta en het 300 km zuidelijker gelegen Afrika (Egypte en Libië) stroomt de Libische Zee. Ten oosten bevindt zich Turkije (Azië) en ten noorden de Griekse eilandengroep van de Cycladen.

Rond Kreta liggen ongeveer dertig heel kleine eilandjes waarvan Gavdos het grootste is. Kreta is na Gavdos het meest zuidelijke eiland van Europa.

Boven het afwisselende landschap verheffen zich drie bergketens, alle drie met toppen die hoger zijn dan 2000 m. Een groot deel van het jaar zijn ze met sneeuw bedekt.

De Lefka Ori (Witte Bergen), waarvan de top op een hoogte van 2452 m ligt, bevinden zich in het westen. In het centrum strekt zich het Idi-massief (Oros Idi) met een hoogste punt (Psiloritis) van 2456 m uit. Van het Diktigebergte (Oros Dikti) meet de top 2148 m. Ten noorden van deze bergrug van het Diktigebergte ligt de vruchtbare hoogvlakte van Lassithi.

Behalve deze bergen vallen de vruchtbare laagvlaktes op. De meeste hiervan liggen aan de vlakke noordkust waar ook brede stranden en diepe inhammen zijn. De grootste is de Messaravlakte, 60 km lang en gemiddeld 5 km breed.

Meer over Kreta op www.kreta.pagina.nl