Welkom op onze vernieuwde website!

Het is er dan eindelijk. We zijn er nog hard mee aan het werk om de puntjes op de 'i' te zetten, maar konden niet langer wachten om het resultaat alvast aan u te laten zien. Wel staat al het vastgoed erop en wordt de informatie daarover elke dag bijgewerkt. U kunt dus alvast lekker wegdromen richting Kreta bij het zien van al die huizen en zaken te koop op Kreta. Het is een goede tijd om te kopen. De prijzen liggen laag en verwacht wordt dat ze tegen het eind van 2010 weer zullen gaan stijgen. Kijk maar gauw in het bovenstaande menu onder 'aanbod' of ga direct op zoek naar uw droomhuis bij 'zoek'. Hier vinkt u de boxjes aan die voor u belangrijk zijn en klikt daarna op 'zoek'. De huizen die het meest aan uw zoekopdracht voldoen staan meteen bovenaan. Om alle foto's van het huis te kunnen bekijken klikt u op de grote foto naast de uitgebreide beschrijving. Veel plezier en we horen graag van u, met vriendelijke groeten vanonder de Kretense zon,

Irma Maniadaki Hartman

Huis op Kreta

Wij zijn een makelaar op Kreta. We helpen u bij het vinden van onroerend goed op Kreta. Bent u op zoek naar een mooi huis voor permanente bewoning of een tweede woning of vakantiehuisje, bouwgrond op Kreta, een zaak op Kreta of een appartement dan is dit het juiste adres voor u. Wij zijn Nederlands, maar kennen uitstekend de weg op Kreta.

Huis op Kreta is gevestigd in Sissi. We staan officieel geregistreerd als "Home at Crete" (en een naam die we tot sept. 2008 gebruikten: "Crete Property Consultants") in het handelsregister in Agios Nikolaos op Kreta. De eigenaar is Irma Maniadaki-Hartman. Geboren in Zwartsluis in Nederland, nu getrouwd met een Kretense man en wonende in Sissi op Kreta sinds 1998.

Samen met Irma doet Claire MacGregor (Engelse) er alles aan om u te helpen bij het vinden van uw Huis op Kreta. Claire werkt sinds 2004 als property consultant. U ziet dat we dus al jaren samenwerken en een hecht en betrouwbaar team vormen. 

We hebben een open en eerlijk beleid: we zijn allemaal al jaren op Kreta en wij willen u graag helpen om uw droom voor een Huis op Kreta uit te laten komen. We zijn een team met veel ervaring, ook op de commerciele markt.

Wat bieden wij aan?

Er zijn oude traditionele huisjes voor restauratie te koop vanaf ongeveer € 15.000,= Natuurlijk zijn er ook grote droomvilla's met zwembad en alle andere denkbare luxe te koop voor ongeveer € 500.000,- of meer. Over het algemeen is vastgoed op Kreta goedkoper dan in Nederland. Waar vind je in Nederland nog een volledig gerenoveerde woning met twee slaapkamers binnen 10 kilometer van zee voor 85.000 euro?! Of een villa met 4 slaapkamers en zwembad in een dorpje aan zee voor 210.000 euro? Wij hebben ook enkele huurwoningen op Kreta in ons bestand. Een eenslaapkamer appartement is er al vanaf ongeveer 250 euro per maand bij een huurperiode van langer dan 3 maanden.

Nadat u heeft besloten om naar Kreta te komen om huizen te bezichtigen, zullen we afspraken met u maken om de huizen te gaan bekijken in eventueel verschillende regio's. Wij zijn op de hoogte van alle ins- en outs en zullen u de huizen laten zien die voor u geschikt zouden kunnen zijn. U krijgt zo een goede indruk van elk gebied en heeft een breed scala van huizen te koop om uit te kiezen. Bezichtiging is natuurlijk volledig vrijblijvend.

Als u besluit tot aankoop dan introduceren wij u aan advocaten en notarissen van zeer goede reputatie, aanbevolen door de Ambasade in Griekenland. Wij zullen u helpen bij de legale procedure die komt kijken bij de koop van een huis. Het is niet ingewikkeld, maar verschilt wel een beetje van de procedure in Nederland. Wij zorgen ervoor dat u op een betrouwbare manier en zonder problemen een huis op Kreta kunt kopen.

Als u trotse bezitter van een huis op Kreta bent, kunnen wij u ook verder helpen. Wij kunnen u vrijblijvend introduceren:

  • aan een boekhouder voor uw belastingaangifte op Kreta;

  • aan een notaris voor het maken van een testament in Griekenland;

  • aan een verzekeringsagent voor de verzekering van uw onroerend en roerend goed op Kreta;

  • aan desgewenst betrouwbare architecten en/of aannemers voor (ver)bouwwerkzaamheden;

  • bij leuke meubelzaken;

  • aan iemand die uw huis kan verzorgen tijdens uw afwezigheid;

  • etcetera.

Kortom: wij verzorgen alles wat u nodig heeft om een blije bezitter te worden en te zijn van een Huis op Kreta!

E-mail: info@huisopkreta.nl
Tel: (0030) 28410 71118
Mob: (0030) 6947 327 987